Udstillingssteder

Besøg Fyrkat, der er en af i alt fem kendte ringborge i Danmark. Alle er de opført af vikingekongen Harald Blåtand i år 980. Fyrkat er sammen med de andre fire danske ringborge Aggersborg, Borgring, Nonnebakken og Trelleborg på UNESCOs liste over Verdensarv.
60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger koldkrigsbunkeren REGAN Vest, der blev opført i dybeste hemmelighed i 1960’erne. Den skulle huse regering og regent, hvis atomkrigen kom. Foruden bunkeren består museet af en ny udstillingsbygning samt af maskinmesterboligen.
Oplev Aalborgs historie fra handelsplads i 800-årene til industriby i slutningen af det 20. århundrede.
Lindholm Høje er Nordeuropas mest velbevarede gravplads fra vikingetiden, hvor stensætninger markerer omkring 700 grave.
Under Algades pulserende handelsliv findes de imponerende ruiner af Gråbrødreklosteret, der blev nedlagt i 1530.
Gammelt inventar og sære miksturer – oplev mere end 350 års historie fra det apotek, der lå i Jens Bangs Stenhus 1665-2013
Museet fortæller historien om blandt andet Hals Skanse, der er et unikt fæstningsværk fra renæssancen, samt om livet ved fjorden.
Levende dyr og afgrøder, der giver en helt unik oplevelse af livet på landet for en almindelig husmandsfamilie anno 1890.
I et gammelt pakhus på Hobro havn kan du opleve lystsejladsens glæder fra gammel tid til nu.
Oplev 200 års dansk cirkushistorie, og prøv kræfter med artisteri i Cirkus Miehes gamle ridehus.
Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse, der fortæller om de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag.
Få hele møllehistorien – lige fra middelalderens stubmøller og hollandske møller til den moderne vindmølleindustri.
Oplev Nordjyllands ældste stadigt arbejdende mølle, som blev bygget i 1842.