Apotekersamlingen

Apotekersamlingen

Pulveriserede mumier, stryknin og astmacigaretter lyder ikke særlig helbredende, men det fandtes alt sammen på apoteket i gamle dage. Der blev ikke kun solgt medicin, men også eksotiske varer som kaffe, te og krydderier fra den store verden.

I næsten 350 år lå Svane Apoteket i stueetagen i Jens Bangs Stenhus midt i Aalborg, og hver gang en ny generation af apotekerfamilien ryddede op, blev det gamle inventar – skabe og skuffer, krukker og eksotiske medikamenter – sat på loftet, og nu kan den imponerende samling opleves på en guidet rundvisning, der fortæller om dansk apotekerhistorie gennem flere hundrede år.

Kom med på rundvisning blandt flere hundrede år gammelt apotekerinventar – og hør alle de gode historier om alt lige fra astma-cigaretter til hvordan dårlig ryg blev kureret med hjorteblod, hval-olie og øl.
Er I en mindre gruppe, så kan man booke en privat rundvisning i samlingen. Kontakt os på tlf. 99 31 74 02 eller på mailen [email protected] for nærmere information.
Jens Bangs Stenhus er et af de bedst bevarede renæssancehuse, vi har i Danmark. Det blev bygget i 1623-24, og har gennem årene levet en omskiftelig tilværelse.
Det er fonden ”Apoteker S.C. Strøybergs fond til bevarelse af Jens Bangs Stenhus”, der i dag ejerdet gamle stenhus og den unikke samling under loftet. Fonden har til formål at drive og vedligeholde stenhuset samt erhverve, bevare og vedligeholde Apotekersamlingen.
Her kan du få et glimt af samlingen, der dækker over næsten 350 års apotekerhistorie.