Apotekersamlingen

Apotekersamlingen

Helt oppe under loftet i Jens Bangs Stenhus gemmer sig en sand skatkiste af historier og genstande fra næsten 350 års apotekerhistorie. Fra 1665 og helt frem til 2013 lå Svane Apoteket i stueetagen i det imponerende stenhus, og gennem årene har apotekerne sat krukker og møbler, udgået medicin og gamle apparater op på loftet. Det er nu indrettet som museum, hvor du bogstaveligt talt træder ind i det gamle apotek og står blandt diske, skuffedarier og andre møbler. Den enestående samling kan ses på udvalgte dage i forbindelse med rundvisning.

Kom med på rundvisning blandt flere hundrede år gammelt apotekerinventar – og hør alle de gode historier om alt lige fra astma-cigaretter til hvordan dårlig ryg blev kureret med hjorteblod, hval-olie og øl.
Er I en mindre gruppe, så kan man booke en privat rundvisning i samlingen. Kontakt Sandra Underbjerg på tlf. 99 31 74 02 eller på mailen [email protected] for nærmere information.
Det er fonden ”Apoteker S.C. Strøybergs fond til bevarelse af Jens Bangs Stenhus”, der i dag ejerdet gamle stenhus og den unikke samling under loftet. Fonden har til formål at drive og vedligeholde stenhuset samt erhverve, bevare og vedligeholde Apotekersamlingen.
Her kan du få et glimt af samlingen, der dækker over næsten 350 års apotekerhistorie.