Cirkusmuseet i Rold

Cirkusmuseet i Rold

Cirkusmuseet i Rold er indrettet ved Cirkus Miehes gamle vinterkvarter, som er Danmarks eneste bevarede cirkusbygning i træ.

Museet giver et indblik i cirkus som arbejdsplads i de seneste 200 år. Du får et indblik i både cirkusdirektørens, artisternes, staldtjeneren og barnets hverdag i cirkusverdenen. En verden, der bestod af meget mere end bifald og beundring fra publikum.

På Cirkusmuseet i Rold kan du udover at se selve udstillingen også prøve kræfter med ægte cirkusartisteri. Store såvel som små cirkusinteresserede kan sminke sig som en rigtig cirkusklovn eller lave sine egne jonglørbolde og efterfølgende optræde i Cirkus Miehes gamle ridehus. Her findes også en kasse med artistredskaber til fri afbenyttelse for dem, der har lyst.

Har du en cirkusartist gemt i maven? Så har du nu mulighed for at lære klassiske cirkustricks og luftakrobatik fra de bedste, når artister fra Salling Cirkus Kids lørdag 17. juni efter deres show afholder cirkustræning på Cirkusmuseet i Rold.
Cirkusmuseet i Rold byder på en permanent udstilling, der formidler cirkushistorien i Danmark gennem plakater, genstande og cirkuskostumer. Du kan også besøge artistens værksted, hvor du selv kan prøve kræfter med artisteri.
På cirkusmuseet kan du opleve en særudstilling om en af de mest kendte cirkusfamilier i Danmark i første halvdel af 1900-tallet: Familien Miehe. Historien om Cirkus Miehe tog sin begyndelse i 1871 og sluttede i 1958. Udstillingen har fokus på den tyske indvandrerfamilies kamp for at blive dansk.
Gennem mange år har cirkusfolk haft en tilværelse, hvor de flyttede sig fra sted til sted, og hvor deres hjem havde hjul. Kom tæt på deres liv i udstillingen “Livet på hjul”.
Da Cirkusmuseet i Rold åbnede for sæsonen 2023 i begyndelsen af maj, var det med helt nyt lys i udstillingen, som både er mere bæredygtigt, og som skåner de smukke og farvestrålende cirkuskostumer mest muligt. Noget som blev gjort mulig på baggrund af en støtte på 200.000 kr. fra Norlys Vækstpulje.
Cirkusmuseet i Rold har sin oprindelse i Cirkus Miehes mere end 100 år gamle ridehus, der i dag står opført ved museet. Historien om Cirkus Miehe er derfor en vigtig fortælling i museets udstilling.
Cirkusmuseet i Rold har sin oprindelse i det mere end 100 år gamle ridehus, der oprindeligt blev bygget som en del af Cirkus Miehes vinterresidens.
Cirkushusets museumsforening blev stiftet i 1968 af en kreds af lokale ildsjæle. Foreningen bakker stadig aktivt op om museet og optager gerne nye medlemmer.
Udstilling om cirkushistorien, Cirkus Miehes gamle ridehus og Artistens Værksted danner ramme for læringen. Museet tilbyder forskellige forløb og aktiviteter samt mulighed for at lave egen cirkusforestilling. Kontakt os via [email protected] for forløb.