Havnø Mølle

Havnø Mølle


Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842 af godsejer Cristen J. Kjeldsen fra Herregården Havnø. Efter en gennemgribende restaurering i perioden 1995-2001 åbnede Havnø Mølle som arbejdende museumsmølle, og i dag er den en del af Nordjyske Museer. Møllen er Nordjyllands ældste vindmølle, der stadig er aktiv.

Den gamle mølle ligger i et meget smukt landskab mellem Mariager Fjord og Lounkær Skov. Om sommeren er det muligt at få en rundvisning på udvalgte onsdage, og hvis vinden tillader det, kører møllen rundt. På særlige maledage males der mel, som sælges under navnet Havnø møllemel.
Havnø Mølle er åben hver onsdag fra sidst i juni til og med august.

Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842. I dag er den Nordjyllands ældste stadig arbejde vindmølle.
Havnø Mølles Venner er en forening, der har til formål at hjælpe med at bevare Havnø Mølle.
Møllelauget er en gruppe af frivillige, der i samarbejde med Møllehistoriske Samling i Hadsund sørger for at vedligeholde møllen samt male mel i forbindelse med arrangementer.
1. september 2019 var det 25 år siden, at Havnø Mølle blev museumsmølle. For at fejre jubilæet udgav Havnø Mølles Venner i den forbindelse bogen “Havnø Mølle – fra herregårdsmølle til museumsmølle”.

Læringstilbud

Nordjyllands ældste stadigt arbejdende vindmølle danner ramme for læringen. Museet tilbyder rundvisning og aktiviteter samt mulighed for at se møllen køre. Kontakt os via [email protected] for forløb.