Gråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet


Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger tre meter under en af byens travleste gågader, Algade.

Her fortælles historien om gråbrødreklosteret, der lå præcis her fra 1240’erne til det blev nedlagt i 1530. Området, hvor klosteret lå, er også der, hvor Aalborg som by opstår, og museet fortæller derfor også om den markedsplads, der lå samme sted i begyndelsen af 900-tallet, flere ukendte kirker og de byhuse, der til sidst måtte vige pladsen til fordel for munkenes kloster.

På museet kan du se de imponerende ruiner fra klosteret, skeletter fra kirkegårdene og mange andre fine fund fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.

Udstillingen bygger på en stor udgravning foretaget i 1994-95, og du kan i dag se de imponerende ruiner fra klosteret, skeletter fra kirkegårdene og andre fund fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.
De ældste dele af Gråbrødreklosteret blev opført i 1240’erne. Ruinerne af klosteret er i dag omdannet til museum, og nu kan du komme med på en rundvisning i de historiske rammer og høre om klosterets spændende og dramatiske historie frem til det blev nedlagt i 1530.
I middelalderens Aalborg fandtes hele tre imponerende klostre med hver sin klosterorden. Torsdag 2. juni har du mulighed for at tage med på en helt særlig klosterbyvandring, hvor du går fra kloster til kloster, og får historien om klosterlivet i middelalderens Aalborg.
Gråbrødreklosteret i Aalborg blev grundlagt mellem 1240 og 1250, hvor en ukendt stifter skænkede munkene en grund på sydsiden af hovedgaden Algade og tæt på byens havn i Østerå.
Gråbrødreklosteret i Aalborg var blot et blandt mange i Danmark og resten af Europa. I 1232 kom de første gråbrødre til Danmark fra Tyskland, hvor de slog sig ned i Ribe.
Er I en gruppe på ti eller flere, som har lyst til at høre mere om klosteret og munkeordenens dramatiske historie i Aalborg og om dagliglivet i middelalderen for både de rige og de fattige? Så kan I bestille en rundvisning i museet.