Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Koldkrigsmuseet REGAN Vest


Hovedattraktionen er bunkeranlægget REGAN Vest, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke og blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. Det skulle huse regering, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig – i alt ca. 350 personer. Bunkeren står uberørt og er fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt.
 
Indgangen er skjult af en gul murstensvilla. Her boede maskinmesteren, der havde det daglige tilsyn med bunkeren. Villaen er indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse i familiens hjem og opleve hverdagen under den kolde krig.
 
Foruden bunker og maskinmesterbolig består Koldkrigsmuseet REGAN Vest af en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der fortæller om Danmark under den kolde krig.
 
Pga. sikkerhedsmæssige krav fra myndighederne, er der begrænsning på antallet af personer, der må opholde sig i bunkeren ad gangen. Samtidig er der stor efterspørgsel på billetter – for at besøge bunkeren og resten af museet, skal man derfor booke billet online før sit besøg.

Vi har en kapacitet på omkring 64.000 gæster om året.

REGAN Vest er et autentisk stykke Danmarkshistorie, der stadig står fuldstændig intakt med alt originalt interiør. Undervejs på rundvisningen ser man blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine. Bemærk, at bunkeren kun kan besøges på forudbestilte guidede ture.
Bortset fra under øvelser havde kun få mennesker deres daglige gang i bunkeren. Maskinmesteren var én af dem. Han boede i villaen med sin familie. Boligen er nu indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse og få et herligt nostalgisk tilbageblik på en ikke fjern fortid.
I udstillingen kommer du tæt på danskernes hverdag under den kolde krig, frygten for atomkrig og de politiske spændinger, men også det enorme, hemmelige beredskab, der blev sat i værk for at beskytte befolkningen i tilfælde af krig. Udstillingen fortæller også om bunkeren og dens funktion.
Her finder du de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med et besøg i Koldkrigsmuseet REGAN Vest.
Ønsker du at spise smørrebrød eller sandwich i museumscaféen, kan du med fordel bestille din mad ifm. dit billetkøb eller via din kvittering senest fem dage inden dit besøg. Kaffe, kage og et mindre udvalg af sandwichs og smørrebrød kan købes i caféen, så længe lager haves.
Oplev REGAN Vest i fotobogen “REGAN Vest – Demokratiets sidste bastion”. Her kan du se en lang række ikke tidligere offentliggjorte fotos fra bunkeren, og bogen tager dig med på en fascinerende rejse gennem en uberørt tidslomme fra den kolde krig.
Det autentiske bunkeranlæg REGAN Vest, udstillingen og museets læringscenter danner rammen for læringen. Museet tilbyder et specialudviklet læringsforløb med tilhørende læringsmateriale, som kan bruges både som forberedelse og efterbehandling af et besøg.
Har du billet til REGAN Vest får du desuden en række fordele og rabatter hos vores samarbejdspartnere.
RebildPorten er områdets turistinformation med unikt formidlingsrum, hvor du informeres og inspireres til oplevelser og attraktioner i hele Rebild. Gratis adgang tirsdag til søndag.

Presse

Er du fra pressen, er du velkommen til at kontakte PR- og kommunikationsmedarbejder Jens Erik Møller. Telefon: + 45 25 19 74 19 Mail: [email protected] Har du spørgsmål vedr. billetter, så henviser vi til museets bookingkontor, der kan kontaktes på telefon + 45 99 31 74 00.
Koldkrigsmuseet REGAN Vest er blevet en realitet pga. stor velvillighed og generøs økonomisk støtte fra forskellige fonde.