Nyheder om REGAN Vest

Nyheder om REGAN Vest
Det nye museum åbner mandag 13. februar 2023. Museets hovedattraktion – det 5500 m2 store bunkeranlæg – kan kun besøges i forbindelse med rundvisninger. Billetsalget begynder tirsdag 1. november 2022 kl. 10.
I forbindelse med arbejdet med at omdanne bunkeranlægget REGAN Vest til museum, er Nordjyske Museer i gang med at etablere en ny velkomst- og udstillingsbygning. Her fortæller vi historien om den kolde krig, og vi kan nu afsløre, at museet helt exceptionelt har fået lov at låne genstande fra Hiroshima, som bevidner atombombningen af byen i 1945.
Endnu en milepæl i etableringen af Koldkrigsmuseet REGAN Vest blev taget tirsdag 25. maj, da der var inviteret til første spadestik på den nye velkomst- og udstillingsbygning ved museet. Per Lyngby, bestyrelsesformand i Nordjyske Museer og næstformand i Ejendomsfonden REGAN Vest, Hans Simonsen, den sidste pladskommandant i bunkeren samt Leon Sebbelin, borgmester i Rebild Kommune svingede spaderne.
Nordea-fonden har doneret 3,15 mio. kr. til etableringen af et nyt læringscenter, der placeres i den nye velkomst- og udstillingsbygning i Koldkrigsmuseet REGAN Vest. Det henvender sig primært til de ældste folkeskoleklasser, gymnasier samt erhvervsskoler, som blandt andet kan deltage i dilemmaspil om bevarelsen af det danske demokrati i krisesituationer.
Fredag 28. maj 2021 forsvarede museumsinspektør Bodil Frandsen, Nordjyske Museer, sin ph.d. ”Hvis krigen kommer – en undersøgelse af det centrale civile beredskab og REGAN Vest under den kolde krig (1950-1968).” Afhandlingen afdækker den omfattende beredskabsplanlægning, som den danske regering i al hemmelighed udviklede for at redde landet og befolkningen igennem en mulig atomkrig.
På blot en time kan vi evakuere 65 mennesker nede fra bunkeren REGAN Vest og op i det fri terræn – gennem en 60 meter høj luftindsugningsskakt. Se de fascinerende billeder fra etableringen af det specialkonstruerede evakueringshejs i linket nedenfor