Læringscenteret Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Det autentiske bunkeranlæg REGAN Vest, udstillingen og museets læringscenter danner rammen for besøget. Nedenfor kan du se mere om, hvad tilbuddet indeholder, målgruppe og pris.

Har du spørgsmål om læringscenteret eller specielle ønsker, så kontakt os på [email protected]

Et besøg på museet skal altid bookes på forhånd. Vi tilbyder følgende: • Tilbud 1 Et fire timers specialudviklet læringsforløb Demokratiets sidste bastion i læringscenteret inkl. rundvisning i bunkeren. Prisen er 1.500 pr. klasse (maks. 32 elever). • Tilbud 2 Et specialtilrettelagt til bud til specialklasser og elever med særlige udfordringer. Prisen er 1.500 pr. klasse (maks. 32 elever). • Tilbud 3 Et besøg på egen hånd i udstillingerne i velkomstbygningen og maskinmesterboligen. Der er ikke adgang til bunkeren. Dette er gratis.
Tilbud 1 består dels af en rundvisning i bunkeren og dels af et specialudviklet dilemmaspil, som er baseret på autentiske øvelsesscenarier fra koldkrigsperioden. Efter en rundvisning i bunkeren begynder dilemmaspillet i læringscenteret, hvor man træder ind i en kopi af regeringens situationsrum. Her skal eleverne forsøge at lede Danmark igennem en atomkrig. Fag: Historie, samfundsfag og dansk Varighed: Fire timer (alle hverdage kl. 9-13)
Tilbud 2 er et særligt tilrettelagt tilbud til specialklasser og elever med særlige udfordringer. Besøget aftales individuelt med læringscenteret, så rundvisning og spil tilpasses gruppen. Dilemmaspillet kan fx udelades eller gennemføres i en reduceret udgave. Fag: Historie, samfundsfag og dansk
Tilbud 3 inkluderer adgang til udstillingen om den kolde krig i velkomstbygningen, maskinmesterboligen og stisystemet i terrænet over anlægget. Besøg i bunkeren er ikke inkluderet. Adgang til museet skal bookes på forhånd pga. af begrænset kapacitet.
Læringsforløbet Demokratiets sidste bastion henvender sig til grundskolens 9.-10. klasser og ungdomsuddannelser. Det er fx EGU, EUX, FGU, HF, STX, HHX, HTX, UngAUC, UAX og STU. Udstillingen i velkomstbygningen er målrettet gæster fra 12 år. Vi anbefaler derfor ikke et besøg for børn og unge under 8. klasse. Specialklasser og -skoler bedes henvende sig til Nordjyske Museer, så vi kan finde den bedst mulige løsning for jer.
Inden et besøg er der en række praktiske og sikkerhedsmæssige informationer. Vi har tre tommelfingerregler: – Kom i god tid – Husk varmt tøj – Benyt toilettet inden bunkerbesøget Ved forsinkelser eller afbud kontakt museet direkte på tlf. 2492 1884 eller 2480 0345.
Et besøg i REGAN Vest kan kombineres med mange andre aktiviteter i området. REGAN Vest ligger midt i et fantastisk naturområde med Rold skov, Rebild bakker, Thingbæk Kalkminer, museer og meget mere. Alt sammen inden for gåafstand.

Læringscenteret ved Koldkrigsmuseet REGAN Vest er støttet af Nordea-fonden med 3,15 mio. kr.