Tilbud 2: Besøg på egen hånd

Som skoleklasse kan I gratis besøge Koldkrigsmuseet REGAN Vest på egen hånd.

Vær dog opmærksom på, at det ikke inkluderer adgang til selve bunkeranlægget, men kun udstillingen i velkomstbygningen, maskinmesterboligen samt naturstisystemet på arealet over bunkeren.

Lærer og elever går selv rundt på museet uden guide. Elever skal altid være i følgeskab med en lærer.

Et gratis besøg i museet skal pga. af begrænset kapacitet bookes på forhånd.

Målgruppe: Folkeskoler (fra 8. klasse) samt ungdomsuddannelser.

Bortset fra under øvelser havde kun få mennesker deres daglige gang i bunkeren. Maskinmesteren var én af dem. Han boede i villaen med sin familie. Boligen er nu indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse og få et herligt nostalgisk tilbageblik på en ikke fjern fortid.
I udstillingen kommer du tæt på danskernes hverdag under den kolde krig, frygten for atomkrig og de politiske spændinger, men også det enorme, hemmelige beredskab, der blev sat i værk for at beskytte befolkningen i tilfælde af krig. Udstillingen fortæller også om bunkeren og dens funktion.

Naturstisystemet i terrænet over bunkeranlægget

På arealet over bunkeranlægget er der anlagt et naturstisystem. Her kan du blandt andet se bunkerens nødudgang, luftindtag og udstødningstårne. Gåturen kan udvides videre ud i Rebild Bakker, og stisystemet strækker sig over i alt 14 km. Det forbinder REGAN Vest med Rebildcentret og Thingbæk Kalkminer samt de mange andre attraktioner i Rold Skov på den anden side af Gravlev ådal.