Tilbud 1: Demokratiets sidste bastion

Bunkeranlægget REGAN Vest er et autentisk stykke Danmarkshistorie, der stadig står fuldstændig intakt med alt originalt interiør. Undervejs på rundvisningen ser eleverne blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstuen og kantinen.

Dilemmaspil i læringscenteret

Hjertet i bunkeren er regeringens situationsrum. Herfra skulle landets ledes i tilfælde af en atomkrig eller krisesituation. Læringscenteret er en kopi af situationsrummet fra bunkeren, og i denne totalkulisse skal eleverne agere regering og prøve kræfter med de svære dilemmaer, som man øvede i bunkerens funktionstid.

Læringsmateriale

Inden besøget får tilsendt I et specialudviklet læringsmateriale. Gennem en lettilgængeligt og rigt illustreret tekst bliver eleverne indført i den kolde krig. Materialet indeholder opgaver og relevant kildemateriale. Her fokuseres dels på den globale systemkonflikt og udviklingen af atombomben og dels på Danmarks position og totalforsvaret, som REGAN Vest var en del af. Læringsmaterialerne er udviklet i tæt samarbejde med Skørping Skole og Støvring Gymnasium til fagene historie og dansk.