3. Limfjordsforbindelse åbner dør til forhistorien

De arkæologiske undersøgelser i forbindelse med anlæggelsen af 3. Limfjordsforbindelse er i gang. Anlægsarbejdet til den nye forbindelse giver en sjælden mulighed for at undersøge arealer, der kan give værdifuld viden om forhistorien.
Nordjyske Museer tager mandag 17. marts fat på sin hidtil største arkæologiske opgave i forbindelse med anlægsarbejdet til
3. Limfjordsforbindelse. 345 hektar jord (mere end 480 fodboldbaner) skal undersøges og dele af området eventuelt udgraves, inden Vejdirektoratet begynder det egentlige anlægsarbejde.
Menneskene ved Limfjorden oplevede i stenalderen store naturforandringer. Områderne ved fjorden skiftede mellem at være tørlagte og oversvømmede, og bopladser, der lå tæt på vandet, flyttede med vandstanden. Oversvømmede bopladser blev dækket af aflejringer, som, når vandstanden faldt igen, kunne give plads til nye bosættelser. Oldtidslevnene ligger derfor i flere lag.
Den 3. Limfjordsforbindelse i Aalborg er en 20 km lang fire-sporet motorvej, der føres vest om Aalborg via Egholm i Limfjorden. Motorvejen føres fra Aalborg til Egholm via en tunnel, mens forbindelsen mellem Egholm og Lindholm bliver via en lavbro.