Glat armring fra Fyrkat

kr. 1.299,00

Glat armring af sølv fundet i 1952, da man udgravede vikingeborgen Fyrkat ved Hobro og tømte et stolpehul i et af de store, krumvæggede langhuse inde i borgen. Kan dateres til ca. år 1000 e. Kr.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Armring med et lille vedhæng fundet i 1952, da man underudgravningen af vikingeborgen Fyrkat ved Hobro tømte et stolpehul i et af de store, krumvæggede langhuse.

I samme stolpehul lå også en snoet armring samt en fingerring. I stolpehullet har der oprindeligt stået to stolper, og de sammenklemte ringe lå gemt mellem disse. Smykkernes ejermand eller -kvinde har formodentlig skjult dem i et mellemrum i væggen omkring år 1000.

De snoede partier i begge armringe er gjort på en måde, som falder de fleste lidt akavet, men som er naturligt for en venstrehåndet. De er derfor muligvis lavet af den samme sølvsmed – måske ham, der arbejdede på Fyrkat.

Armringe som disse var meget moderne i vikingetiden. Det lille vedhæng på armringen var en velegnet ”skillemønt”, men ofte finder man smykker klippet i stykker. Vikingetidens sølvsmykker blev brugt som dekorative betalingskort.

Størrelse: 6,75 cm i diameter.

Du kunne også være interesseret i...