Top 6: Arkæologernes favoritter 2021

Stem på årets bedste arkæologiske fund

Arkæologerne ved Nordjyllands Historiske Museum har udvalgt en række nordjyske fund, men hvilket er det bedste?

2021 er blevet til 2022, og for arkæologerne ved Nordjyske Museer er det tid til at gøre status – for hvad var i grunden det bedste arkæologiske fund i det forgangne år? Museets arkæologer har derfor stemt og voteret, og sammen har de udvalgt i alt seks fund og udgravninger, som er noget ganske særligt. Nu er det nordjydernes tur til at stemme.

Blandt de nominerede fund finder vi både et guldfund og et 1700 år gammelt drikkeglas fra Vaarst, 2000 år gamle brønde ved Aabybro, en del af voldgraven fra middelalderens Aalborg samt en vandmølle i Støvring og et 6000 år gammel gravkompleks ved Blenstrup.

Hver især har fundene givet ny og værdifuld viden om vor fælles fortid, og derfor er de ifølge museets arkæologer helt særlige fund.

Men et er, hvad arkæologerne mener, er det mest spændende fund, noget andet er, hvad alle vi andre synes. Nordjyske Museer har derfor sat en afstemning i gang, hvor du kan stemme på det fund, du synes, er det største.

Afstemningen slutter tirsdag 1. februar 2022 kl. 12, hvorefter det bedste fund kåres.

Nordjyske Museer dækker Aalborg Kommune, Jammerbugt Kommune, Rebild Kommune og Mariager Kommune, og der er derfor tale om fund gjort i disse kommuner.

Hvilket arkæologisk fund er det største i 2021?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...