Nordjyske Museer arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
Onsdag, torsdag og fredag i efterårsferien kan børn prøve vikingelivet for en dag og deltage i arbejdet på en rigtig vikingegård.
I slutningen af 900-tallet var børns hverdag meget anderledes, end den er her i 2024. Der var dyr og marker at passe samt håndværk at mestre – også selvom man var et barn.
Pigerne skulle blandt andet lære at kæmme, spinde og væve uld samt lave vikingemad. I efterårsferien kan man for eksempel arbejde med uld og andet håndarbejde samt kærne smør, male mel og bage brød.
Drengene var dengang med til at forsvare gården, passe dyrene, smede, skaffe brænde og reparere gårdens huse. Som nutidsviking får børnene lov at prøve kræfter også med de opgaver.
Endelig er det blevet weekend, og for mange også starten på efterårsferien. Efter en lang arbejdsuge er man klar til at smide benene op, tænde for Netflix og hygge med pizza, sodavand eller en kold øl. Sådan er der mange, der har det i dagens Danmark, men hvad lavede man egentlig i vikingetiden?
Næsten det samme.
På denne tid af året var høsten kommet i hus, og man hyggede sig om bålet med mad og historier. På Fyrkat genskaber vi i efterårsferien vikingetidens øl, og vi tænder op i vores store ovn (som for øvrigt er lavet af blandt andet hestemøg). Her kan du sammen med resten af familien lave en slags vikinge-pizza med røget hest og gedeost på fladbrød. Er du til en mere nutidig pizza, har vi også de klassiske ingredienser til en pizza margherita.
En pizza koster 30 kr., og mens den bager i ovnen, kan I blandt andet nyde musik fra vikingetiden, prøve kræfter med kamptræning, og hvis vejret tillader det: bueskydning og vikingelege.
Vikinge-pizza og øl
Hvornår
Lørdag 12. oktober 2024
søndag 13. oktober 2024
Begge dage kl. 11.00-14.00
Endelig er det blevet weekend, og for mange også starten på efterårsferien. Efter en lang arbejdsuge er man klar til at smide benene op, tænde for Netflix og hygge med pizza, sodavand eller en kold øl. Sådan er der mange, der har det i dagens Danmark, men hvad lavede man egentlig i vikingetiden?
Næsten det samme.
På denne tid af året var høsten kommet i hus, og man hyggede sig om bålet med mad og historier. På Fyrkat genskaber vi i efterårsferien vikingetidens øl, og vi tænder op i vores store ovn (som for øvrigt er lavet af blandt andet hestemøg). Her kan du sammen med resten af familien lave en slags vikinge-pizza med røget hest og gedeost på fladbrød. Er du til en mere nutidig pizza, har vi også de klassiske ingredienser til en pizza margherita.
En pizza koster 30 kr., og mens den bager i ovnen, kan I blandt andet nyde musik fra vikingetiden, prøve kræfter med kamptræning, og hvis vejret tillader det: bueskydning og vikingelege.
Der er lagt op til familiehygge på Boldrup Museum i efterårsferien. Onsdag, torsdag og fredag i uge 42 kan du opleve museets husmand Per Sørensen i fuld vigør.
Kl. 11.00 kan du komme med ham rundt og hjælpe med at fodre museets dyr.
Kl. 11.00-14.30 er der tændt bål på lejrpladsen, hvor du kan bage dine egne pandekager.
Kl. 12.00-14.30 har vi gjort museets æblepressegrej klar til, at du kan presse dine egne medbragte æbler og dermed lave den lækreste æblemost. Husk dunke eller flasker.
Hele dagen kan du selvfølgelig hygge med dyrene, ligesom selve museet er åbent kl. 9.00-21.30.
Der er lagt op til familiehygge på Boldrup Museum i efterårsferien. Onsdag, torsdag og fredag i uge 42 kan du opleve museets husmand Per Sørensen i fuld vigør.
Kl. 11.00 kan du komme med ham rundt og hjælpe med at fodre museets dyr.
Kl. 11.00-14.30 er der tændt bål på lejrpladsen, hvor du kan bage dine egne pandekager.
Kl. 12.00-14.30 har vi gjort museets æblepressegrej klar til, at du kan presse dine egne medbragte æbler og dermed lave den lækreste æblemost. Husk dunke eller flasker.
Hele dagen kan du selvfølgelig hygge med dyrene, ligesom selve museet er åbent kl. 9.00-21.30.
Der er lagt op til familiehygge på Boldrup Museum i efterårsferien. Onsdag, torsdag og fredag i uge 42 kan du opleve museets husmand Per Sørensen i fuld vigør.
Kl. 11.00 kan du komme med ham rundt og hjælpe med at fodre museets dyr.
Kl. 11.00-14.30 er der tændt bål på lejrpladsen, hvor du kan bage dine egne pandekager.
Kl. 12.00-14.30 har vi gjort museets æblepressegrej klar til, at du kan presse dine egne medbragte æbler og dermed lave den lækreste æblemost. Husk dunke eller flasker.
Hele dagen kan du selvfølgelig hygge med dyrene, ligesom selve museet er åbent kl. 9.00-21.30.
Der er lagt op til familiehygge og sjove aktiviteter på museet i efterårsferien. Mandag og tirsdag i uge 42 kan du opleve museets husmand Per Sørensen i fuld vigør.
Kl. 11.00 kan du komme med ham rundt og hjælpe med at fodre museets dyr.
Kl. 11.00-14.30 er der tændt bål på lejrpladsen, hvor du kan bage dine egne pandekager.
Kl. 12-14.30 har du mulighed for at lave træugler sammen med Per “Husmand” Sørensen og dine medbragte voksne.
Hele dagen kan du selvfølgelig hygge med dyrene, ligesom selve museet er åbent kl. 9.00-21.30.
Der er lagt op til familiehygge og sjove aktiviteter på museet i efterårsferien. Mandag og tirsdag i uge 42 kan du opleve museets husmand Per Sørensen i fuld vigør.
Kl. 11.00 kan du komme med ham rundt og hjælpe med at fodre museets dyr.
Kl. 11.00-14.30 er der tændt bål på lejrpladsen, hvor du kan bage dine egne pandekager.
Kl. 12-14.30 har du mulighed for at lave træugler sammen med Per “Husmand” Sørensen og dine medbragte voksne.
Hele dagen kan du selvfølgelig hygge med dyrene, ligesom selve museet er åbent kl. 9.00-21.30.
Lørdag 19. oktober er det tid for den årlige æbledag på Boldrup Museum, hvor vi presser æbler og laver dejlig, forfriskende æblemost. Her kan du omdanne nedfaldne æbler fra dine egen have til lækker most, som du kan tage med hjem. Museumsforeningen har gjort alt klar, så du kan vaske, raspe og presse dine æbler i museets æblepresse.
Har du ingen æbler, du ønsker at presse saft af, så er du stadig meget velkommen til at kigge forbi og nyde efterårsstemningen på gården. Du kan blandt andet besøge museets mange dyr, som denne dag bliver forkælet med alle de lækkerier, der er tilovers fra æblepresningen.
Der serveres naturligvis også lækker, frisklavet æblekage med kaffe, te & saft.
OBS: Medbring selv æbler, urteknive og dunke eller lignende til den pressede saft.
Trylleri på Cirkusmuseet: – Show, ballondyr og trylletricks
Trylleri på Cirkusmuseet: – Show, ballondyr og trylletricks
Tirsdag 15. oktober gæster tryllekunstner Art Daugaard Cirkusmuseet med sit underholdende trylleshow for børn i alderen 3 til 8 år.
Den meget forvirrede tryllekunstner har dog tilsyneladende store problemer med at trylle, og det går jo ikke, når man er tryllekunstner. Derfor er børnene blandt publikum nødt til at hjælpe ham. Med alles hjælp er der en god chance for, at det hele alligevel ender med et sjovt trylleshow.
Efter showet, som varer ca. 30 minutter, får børnene mulighed for selv at lære at trylle i en lille trylleskole. Her kan de lære små trylletricks, og Art Daugaard viser desuden, hvordan man laver ballondyr.
”Vi giver den gas – det bliver sjovt,” lover tryllekunstneren Art Daugaard.
En billet giver desuden adgang til udstillingen på Cirkusmuseet, der fortæller mere end 200 års dansk cirkushistorie.
Få nyheder i din indboks
Hold dig opdateret om nye arrangementer, spændende arkæologiske fund, Koldkrigsmuseet REGAN Vest og nye udstillinger – og deltag hver måned i lodtrækningen om en præmie fra en af vores museumsbutikker.
Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge denne side, vil vi antage, at du er indforstået med det. Læs mereOk