Uhyggelige fortællinger for børn

Uhyggelige fortællinger for børn

I gamle dage troede man på mystiske væsener som fx spøgelser, hekse, trolde, underjordiske højfolk, elverfolk og varulve. På Aalborg Historiske Museum kan du i vinterferien høre nogle af de mange uhyggelige historier om disse væsener, og måske det ikke bare er gamle sagn og myter. Måske findes der rent faktisk spøgelser, hekse og elverfolk…

De underjordiske højfolk kan i hvert fald godt finde på at give mennesker mad og drikke med magisk virkning. Som regel er det en styrkende trylledrik i et sølvbæger eller en skoldkage af rugmel bagt i ovnens gløder – og de underjordiske højfolk har lovet, at der denne dag er smagsprøver til deltagerne.

Mens uhyggen breder sig i museets mørke Aalborgstue, hvor historierne fortælles, og højfolkenes trylledrik smages, så kan man også finde magiske ting fra andre sagnvæsener i den pose, som man får udleveret. Den indeholder blandt andet lygtemandens lys og havfrueskind. På den måde er du godt forberedt, næste gang du møder de mystiske væsener ude i den virkelige verden.

Fra seks år og opefter.

Foruden dette arrangement er der netop åbnet en ny miniudstilling på Aalborg Historiske Museum med gamle sagn og mystiske væsener, hvor du blandt andet kan tage en lærlingeprøve og blive spøgelsesjæger.

Bemærk venligst, at købte billetter ikke refunderes, og de byttes ikke til andre datoer eller arrangementer. Både børn og voksne skal købe billet.