Rundvisning Aalborg Historiske Museum

Rundvisning Aalborg Historiske Museum

Sønderholmdamen kan ses på museets første sal. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Den tredje lørdag i hver måned, samt alle lørdage i juli måned, kan du tage med på en guidet tur på Aalborg Historiske Museum. Her får du de sjove, spændende og anderledes anekdoter fra Aalborgs fascinerende historie, der strækker sig over 1200 år.

Du kan blandt andet møde Sønderholmdamen. Hun er en cirka 40-årig kvinde fra 400 årenes Nordjylland (jernalderen), hvis grav kan ses på museet. Du kan også høre om den omfattende udgravning af et gavlhus fra middelalderen midt i Aalborg, som afslørede en del af byens tidligste historie. Du kommer også på et besøg i Aalborgstuen fra 1602, som er Danmarks bedst bevarede renæssancestue.

På den guidede tur på museet får du også anekdoter fra livet på fabriksgulvet i byens mange kendte industrivirksomheder fra dengang, hvor Aalborg var kendt som ”byen med de rygende skorstene” – lige fra Spritten og Eternitten til C. W. Obels Tobaksfabrik.

Endelig kommer du en tur tilbage til Aalborg under besættelsen 1940-1945, hvor hverdagen pludseligt ændrede sig markant i kraft af den tyske besættelsesmagts tilstedeværelse i byen.