Lav flaskeskibe på Lystfartøjsmuseet

Lav flaskeskibe på Lystfartøjsmuseet

Lystfartøjsmuseet holder ekstraordinært åbent torsdag 17. oktober og fredag 18. oktober (Efterårsferien). Begge dage kan du lære at lave små papirskibe, som efterfølgende søsættes på en bund af blåt fimoler i små glas – en forenklet version af de traditionelle flaskeskibe, der findes udstillet på museet.

Vi folder skibene i papir, laver bølger af blåt fimoler og forsegler herligheden i små glas med tilhørende låg. På den måde navigerer vi uden om den vanskelige kunst at lægge masterne ned, hvad der ellers er nødvendigt, hvis man skal have skibene gennem halsen på en almindelig flaske.

Mange gamle sømænd har gennem årene fremstillet flaskeskibe i deres fritid. De små, ofte kunstfærdigt udførte modelskibe, forestiller gerne et bestemt skib. For en gammel sømand var det oplagt at lave en lille model – en slags portræt kan man sige – at det eller de skibe, som stod hans hjerte nært. Når han ikke længere selv kunne stikke til søs, kunne de små flaskeskibe på hylden minde om de mange rejser på havet, som sømanden havde bag sig.

Man kan deltage i aktiviteten i hele åbningstiden. Det koster 10 kr. pr. deltager, men så får du også dit ”skib på glas” med hjem.