Hønseringe

kr. 12,00

I Danmark blev hønseringe et fænomen blandt børn i 1940’erne, hvor man lavede fx lange kæder af dem og spillede “hønsede”. De blev egentlig brugt i forbindelse med opdræt af fjerkræ, hvor man brugte dem til at ringmærke fuglene ved deres fødder. Men efter at børn tog dem til sig begyndte legetøjsindustrien at producere hønseringe i farverige plasticudgaver, som den dag i dag stadig er et populært stykke legetøj. Posen indeholder ca. 28. stk. i forskellige farver.

Kategori:

Beskrivelse

Hønseringe blev egentlig brugt i forbindelse med opdræt af fjerkræ, hvor man brugte dem til at ringmærke fugle ved deres fødder. De havde forskellige farver og størrelser, som dermed blandt andet kunne fortælle, hvor gammel en fugl var, og hvornår det var tid til slagtning. De kunne også bruges til at skelne mellem forskellige hønseracer.

I Danmark blev hønseringe et fænomen blandt børn i 1940’erne, hvor de begyndte at lege med dem. Man lavede fx lange kæder af dem og spillede “hønsede”. Det tog legetøjsindustrien til sig i løbet af 1950’erne, hvor den begyndte at producere hønseringene i plastic, som den dag i dag stadig er et populært stykke legetøj.

Posen indeholder ca. 28 stk. i forskellige farver – gul, grøn, rød, hvid og blå – De ligger assorteret i posen med hensyn til farve, så ringene er i tilfældige blandende farver.

Du kunne også være interesseret i...