Byer i bevægelse – Aalborg Nørresundby – fra arbejder- til vidensbyer

kr. 300,00

Bogen er en historisk rejse i tid, sted, fotografier og genstande, der har til formål at vise Aalborg og Nørresundby områdets udvikling fra vikingetiden og frem til 1920. Bogen viser et uddrag af de enestående kulturhistoriske skatte, som Aalborg Stadsarkiv og Nordjyllands Historiske Museum til dagligt varetager bevarelsen og formidlingen af. Bogens fotografier, hvoraf de ældste kan dateres til ca. 1860, bindes sammen med fortællingen om Aalborgs og Nørresundbys tusindårige historie samt malerier og genstande fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Byer i bevægelse er en historisk rejse i tid, sted, fotografier og genstande, der har til formål at vise Aalborg og Nørresundby områdets udvikling fra vikingetiden og frem til 1920. Bogen viser et uddrag af de enestående kulturhistoriske skatte, som Aalborg Stadsarkiv og Nordjyllands Historiske Museum til dagligt varetager bevarelsen og formidlingen af. Bogens fotografier, hvoraf de ældste kan dateres til ca. 1860, bindes sammen med fortællingen om Aalborgs og Nørresundbys tusindårige historie samt malerier og genstande fra Nordjyllands Historiske Museums samlinger.

For at kunne illustrere udviklingen og forandringen er de gamle fotografier blevet sidestillet med fotografiet, der er optaget på de samme lokaliteter i foråret og sommeren 2019. Dette omfattende dokumentationsarbejde er blevet foretaget af Svend Christensen fra Fotograferne i Nibe.

Du kunne også være interesseret i...