Budolfi Plads – Aalborgbogen 2022

kr. 159,00

Aalborgbogen 2022 omhandler Budolfi Plads og kvarteret omkring pladsen.

Her finder vi Skt. Budolfi Kirke og Aalborg Historiske Museum  – to af Aalborgs ældste og mest markante bygninger, der ovenikøbet fortsat opfylder deres oprindelige funktioner. Til gengæld vil det nok være de færreste bekendt, at det også var i husene omkring Budolfi Kirke, at Nordjyllands første apotek, en kvindelig øksemorder og et af førende Danmarks jernstøberier havde hjemme.

Kategorier: ,

Beskrivelse

Aalborgbogen 2022 omhandler Budolfi Plads og kvarteret omkring pladsen.

Når netop dette afgrænsede område og kvarteret omkring kan gøres til genstand for en Aalborgbog skyldtes det for det første, at vi her finder Skt. Budolfi Kirke og Aalborg Historiske Museum. Her er der tale om to af Aalborgs ældste og mest markante bygninger, der ovenikøbet fortsat opfylder deres oprindelige funktioner. Til gengæld vil det nok være de færreste bekendt, at det også var i husene omkring Budolfi Kirke, at Nordjyllands første apotek, en kvindelig øksemorder og et af førende Danmarks jernstøberier havde hjemme.

I Aalborgbogen 2022 vil fem forfattere med udgangspunkt i hver deres kilder, genstande og billeder kaste nyt lys over bygninger og begivenheder omkring Budolfi Plads. Vi begynder i 1000-tallet med opførelsen af den første beskedne trækirke, og bevæger os derfra op igennem århundrederne. Her slutter vi i 2020’erne, hvor den nye Budolfi Plads var klar til brug.

Bogen er skrevet af Henning Bender, Inger Bladt, Bente Jensen, Jørgen Orlien og Jakob Ørnbjerg.

Du kunne også være interesseret i...