Møllehistorisk Samling

Møllehistorisk Samling

Møllehistorisk Samling fortæller historien om mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til Poul la Cours revolutionerende eksperimenter, der førte til den viden om aerodynamik, som er grundlaget for den moderne vindmølleindustri.

I udstillingen kan børn gøre små forsøg med forskellige møllevingetyper og derigennem lære hvilke møllevinger, der er mest effektive til at få en lampe til at lyse.

Lige ved siden af Møllehistorisk Samling ligger Hadsund Egnssamling. De to udstillingssteder deler museumsbutik, hvor man blandt andet finder bøger og film om møller i ind- og udland.

Velkommen indenfor

Du skal fortsat fremvise et gyldigt coronapas for at besøge Møllehistorisk Museum. Et coronapas fås efter en negativ COVID-19 test, der er mindre end 72 timer (lyntest) eller 96 timer (PCR-test) gammel, 14 dage efter første vaccinationsstik eller efter et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 16 år er fritaget for coronapas. Vi glæder os til at byde jer indenfor igen.
Udstillingen fortæller historien om de mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til i dag. Det er historien om 1000 års møllebyggeri og den basale mekaniske viden, som de gamle møllebyggere besad.
Danske Poul la Cour har betydet utrolig meget for udviklingen af især vindmøllens vinger, og i 1891 lykkedes det ham at producere ilt og brint ved hjælp af vindkraft, for så senere at anvende den oplagrede energi.
Møllehistorisk Samling deler billetsalg og museumsbutik med Hadsund Egnssamling. I den hyggelige lille butik kan du blandt andet købe Havnø Møllemel, Havnø Mølledram og andre møllesouvenirs.