Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem først en renæssancestue, så en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra cirka 1900 og endelig en dagligstue fra 1970’erne.

Museet fortæller desuden om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Velkommen indenfor

Du skal fortsat fremvise et gyldigt coronapas for at besøge Hadsund Egnssamling. Det kan ske enten i form af en negativ COVID-19 test, der er mindre end 72 timer gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 15 år er fritaget for coronapas. Vi glæder os til at byde jer indenfor igen.
Kom på en visuel tidsrejse, hvor du som museumsgæst går gennem de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag.
De entreprenante Hornbeck-brødre fra Hadsund startede med at producere bitter og frugtvin, men udvidede løbende sortimentet med blandt andet marmelader. De opkøbte frugtplantager i lokalområdet og var meget moderne i deres markedsføring af produkterne. På Hadsund Egnssamling kan du se en fin lille udstilling om ”Hornbækkernes” opfindsomme reklamer.
I museumsbutikken ved Hadsund Egnssamling finder du keramik og glas, gammeldags legetøj og spil, fine kort til særlige lejligheder og bøger om Hadsunds egns historie. Du kan også købe kopier af de unikke renæssanceglas, som du kan se i museets udstilling om Glargårde.
På lokalhistorisk arkiv kan du blandt andet finde fotos, personarkiver, foreningsarkiver og erhvervsarkiver fra Hadsund og den nærmeste omegn. Åbent hver tirsdag kl. 14-16 samt sidste onsdag i måneden kl. 19-21.