Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling


Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem først en renæssancestue, så en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra cirka 1900 og endelig en dagligstue fra 1970’erne.

Museet fortæller desuden om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Mennesker har altid fortalt historier til hinanden – ofte med overnaturlige væsner i hovedrollen. Tirsdag 28. februar kan du på Hadsund Egnssamling høre en lang række af de gamle sagn om spøgelser og mystiske væsner fra Hadsundområdet. Her fortæller museumsinspektør Inger Bladt bl.a. sagnet om den grå mand på Willestrup og andre uhyggelige sagn fra Østhimmerland.
Kom på en visuel tidsrejse, hvor du som museumsgæst går gennem de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag.
Dania var en af tre cementfabrikker, der blev etableret ved den lille landsby Assens tæt ved Hadsund mellem 1873 og 1907. Dania blev den største og forvandlede mange af egnens bønder til industriarbejdere. Lørdag 30. april åbner en lille særudstilling om cementfabrikken Dania på Hadsund Egnssamling.
Heino Wessel Hansen står bag bog om Randers-Hadsund Jernbane eller blot Hadsund-Peter, som banen hed lokalt. Bogen skildrer banens historie, fra de første planer blev lagt og til dens lukning i 1969..
På lokalhistorisk arkiv kan du blandt andet finde fotos, personarkiver, foreningsarkiver og erhvervsarkiver fra Hadsund og den nærmeste omegn. Åbent hver tirsdag kl. 14-16 samt sidste onsdag i måneden kl. 19-21.
I museumsbutikken ved Hadsund Egnssamling finder du keramik og glas, gammeldags legetøj og spil, fine kort til særlige lejligheder og bøger om Hadsunds egns historie. Du kan også købe kopier af de unikke renæssanceglas, som du kan se i museets udstilling om Glargårde.