Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling


Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem først en renæssancestue, så en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra cirka 1900 og endelig en dagligstue fra 1970’erne.

Museet fortæller desuden om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag. Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Kom på en visuel tidsrejse, hvor du som museumsgæst går gennem de perioder af områdets historie, som har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag.
Heino Wessel Hansen står bag bog om Randers-Hadsund Jernbane eller blot Hadsund-Peter, som banen hed lokalt. Bogen skildrer banens historie, fra de første planer blev lagt og til dens lukning i 1969..
På lokalhistorisk arkiv kan du blandt andet finde fotos, personarkiver, foreningsarkiver og erhvervsarkiver fra Hadsund og den nærmeste omegn. Åbent hver tirsdag kl. 14-16 samt sidste onsdag i måneden kl. 19-21.
I museumsbutikken ved Hadsund Egnssamling finder du keramik og glas, gammeldags legetøj og spil, fine kort til særlige lejligheder og bøger om Hadsunds egns historie. Du kan også købe kopier af de unikke renæssanceglas, som du kan se i museets udstilling om Glargårde.