Nordjyske Museer henter erfaren publikumschef i turistbranchen

Det bliver den 57-årige Lars Enevold Pedersen, der fremover skal stå i spidsen for at realisere Nordjyske Museers strategi om at øge museets egenindtægter og besøgstal. Han kommer med mange års erfaring fra turistbranchen, hvor han blandt andet har været direktør for VisitNordjylland i 13 år.

Lars Enevold Pedersen får som publikumschef det overordnede ansvar for den del af museet, der varetager den daglige drift af de 13 udstillingssteder – herunder formidlings- og undervisningstilbud, udstillinger samt butiks- og cafédrift. Dertil kommer arrangementer og partnerskaber. Hans fornemste opgave bliver at forene den museumsfaglige drift med den kommercielle og identificere, hvad der skaber værdi for såvel gæster som samarbejdspartnere.

”På Nordjyske Museer er vi stærke på indhold. Vores medarbejdere har høj faglighed og stor viden, som kan omsættes til fortællinger, og dem skal vi have konverteret til nye produkter, der kan øge vores egen-indtjening. Med Lars Enevold Pedersen får vi en erfaren mand, der har fokus på den gode kunderejse, værdiskabelse for såvel gæster som nye samarbejdspartnere, og jeg er sikker på, at det vil løfte museets kommercielle aktiviteter væsentligt, siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for de 13 udstillingssteder under Nordjyske Museer.

Lars Enevold Pedersen er ligeledes forventningsfuld til sine nye opgaver hos Nordjyske Museer.

”For mig er det et nyt vigtigt kapitel i mit arbejdsliv, som nu åbner sig. Jeg glæder mig til at blive en del af en organisation, hvor læring og formidling er i højsædet, og hvor det samtidig er en strategisk målsætning at øge gæstetallet og omsætningen. Jeg ser frem til at blive en del af en stor medarbejdergruppe med stor faglighed og passion, og så er jeg så heldig at ankomme til Nordjyske Museer på et tidspunkt, hvor en række nye store projekter realiseres de kommende år – først og fremmest Koldkrigsmuseet REGAN Vest, som jeg glæder mig meget til at arbejde med, udtaler Lars Enevold Pedersen. 

Han er uddannet cand.merc. og har mere end 20 års erfaring fra turisme- og rejsebranchen i Nordjylland. Senest kommer han fra en stilling som direktør i Gotour Danmark / Samson Travel. Inden da var han fra 2005-18 direktør i VisitNordjylland og før det udviklingschef hos Midt-Nord Turisme. Dertil kommer en række bestyrelsesposter hos blandt andet Fonden Made in Denmark og Videncenter for Kystturisme.

Lars Enevold Pedersen bor i Pandrup, er gift med Gitte, som han har tre børn på 17, 22 og 23 med. Den nye publikumschef tiltræder i stillingen 1. august 2022.