Bliv frivillig viking på Fyrkat?

Har du en lille viking gemt i maven, og har du lyst til at være en del af en af Danmarks meste kendte vikingesteder? Så har du mulighed for at være frivillig ved Vikingemuseet Fyrkat.

Museet består af vikingegården og selve Fyrkatborgen, og begge steder er der fra maj til oktober åbent for besøgende, der ønsker at få et levende førstehåndsindtryk af vikingetiden. En tid, hvor man var bonde, kriger eller konge.

Har du interesse i gammelt håndværk, vikingetiden eller blot ønsker at give en hånd med mindre og større praktiske opgaver, så byder vi dig hjertelig velkommen. Vi har brug for mange frivillige hænder til at levendegøre og vedligeholde Vikingemuseet Fyrkat.

Vi planlægger ud fra de aktuelle projekter, som vi arbejder med, men også ud fra de ting vi gerne vil have lavet på lidt længere sigt. Måske du har en særlig viden og erfaring, som gør nye projekter mulige?

Er du interesseret i at være frivillig ved Vikingemuseet Fyrkat, så kan du kontakte museumsformidler og huskarl Jakob Ljørring Pedersen på telefon 31 99 06 75 eller e-mail [email protected]

Bliv frivillig på Nordjyske Museer

Alkohol på Vikingemuseet Fyrkat

Bo som viking og oplev det ægte vikingeliv

Er du viking med lyst til formidling, og har du tid til at fordybe dig i dit håndværk?

Vikingemuseet Fyrkat bemandes af det faste personale i hverdagene og af forskellige vikingegrupper i weekenderne. Derudover tilbyder vi interesserede vikinger muligheden for at bo og arbejde på vikingegården eller i langhuset ved selve vikingeborgen.

Man kan bo gratis i langhusene eller i eget telt og bruge stedets faciliteter til at udøve sit håndværk. Da vi er et museum, forventer vi dog, at man deltager i levendegørelsen af vikingetiden og i formidlingen til vores publikum. Desuden er der nogle få regler, som skal overholdes. Det er blandt andet, at man er 100 procent viking i åbningstiden.

Vi forventer, at alle voksne er etablerede vikinger med viden om vikingetiden, og at man har en håndværksmæssig kunnen.

Er du interesseret i bo som en viking, så kan du kontakte museumsinspektør Anne Mette Gielsager Pedersen på telefon 99 82 41 75 eller e-mail [email protected]