Feltet af rådgiverteams snævrer ind

Feltet af rådgiverteams snævrer ind

Forslag fra Friis & Moltke A/S. Foto: Koldkrigsmuseet REGAN Vest
Længere nede i artiklen ses forslaget fra AART architects

To teams inviteret til forhandlinger om museet ved REGAN Vest

Realiseringen af Koldkrigsmuseet REGAN Vest rykker hele tiden nærmere. I august blev fem teams prækvalificerede til totalrådgiveropgaven med opførelse af velkomstbygning og udstillinger, og nu har en dommerkomité bestående af både læg- og fagdommere vurderet de indkomne tilbud. Komiteen har netop indstillet til ejendomsfonden, at den inviterer to hold tilbudsgivere til forhandling inden afgivelse af endeligt tilbud.

Ejendomsfonden REGAN Vest har således inviteret følgende to hold til forhandling:

Hold 1

Friis & Moltke A/S sammen med
Udstillingsarkitekten.dk
Green Sustainable Landscape
Moe
Planscape

Hold 2

AART architects sammen med
Thøgersen & Stouby
SLA
Niras

De to rådgiverhold skal aflevere endeligt tilbud på opgaveløsning og pris senest 22. november 2019. Herefter forventes der at blive indgået totalrådgiveraftale med den vindende part i januar 2020. Dernæst kan projektering indledes i begyndelse af det nye år.

Forslag fra AART architects. Foto: Koldkrigsmuseet REGAN Vest

Museet modtog inden tidsfristens udløb fem meget spændende og helt forskellige forslag. Forslagene indeholder både bygningsarkitektur, udstillingsdesign, indretning af læringstilbud, landskabsbearbejdning samt publikumsfaciliteter. De fem teams har givet meget forskellige tilbud på løsninger og pris.

Prækvalifikation til totalrådgiveropgaven i forbindelse med opførelse af velkomstbygningen ved Koldkrigsmuseet REGAN Vest blev afgjort i august. Frem til 14. oktober har de fem kvalificerede rådgiverteams udarbejdet deres bedste bud på, hvordan velkomstbygningen og udstillingerne til det nye museum skal se ud og fungere.

Fakta

REGAN Vest (Regeringsanlæg Vestdanmark) er en 5.500 m2 stor atomsikker bunker, der i al hemmelighed blev opført i årene 1963-1968 med det formål at huse regering og regent i tilfælde i af en atomkrig. Anlægget var en del af beredskabet frem til 2012, men blev fredet i 2014 og kan snart åbne for offentligheden. Projektet er støttet af Region Nordjyllands Vækst Forum, Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Foreningen Realdania, Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden og Jutlander Fondene Himmerland og Hobro. Dertil en anlægsbevilling fra Folketinget.