Det nye museum

Det nye museum
REGAN Vest er et autentisk stykke Danmarkshistorie, der stadig står fuldstændig intakt med alt originalt interiør. Undervejs på rundvisningen ser man blandt andet regeringens situationsrum, regentens værelse, opholdsstue og kantine. Bemærk, at bunkeren kun kan besøges på forudbestilte guidede ture.
I udstillingen kommer du tæt på danskernes hverdag under den kolde krig, frygten for atomkrig og de politiske spændinger, men også det enorme, hemmelige beredskab, der blev sat i værk for at beskytte befolkningen i tilfælde af krig. Udstillingen fortæller også om bunkeren og dens funktion.
Bortset fra under øvelser havde kun få mennesker deres daglige gang i bunkeren. Maskinmesteren var én af dem. Han boede i villaen med sin familie. Boligen er nu indrettet, som den kunne have set ud i 1980, og her kan publikum gå på opdagelse og få et herligt nostalgisk tilbageblik på en ikke fjern fortid.
På naturarealerne over bunkeren er der anlagt vandrestier. Her får man et indblik i bunkerens størrelse, og stierne fører også de vandrende forbi forskellige spor af bunkeren i landskabet – blandt andet udstødningstårne og nødudgange.
AART architects er sammen med et team bestående af udstillingsarkitekterne Thøgersen & Stouby, landskabsarkitekterne SLA samt det rådgivende ingeniørfirma Niras godot i gang med at realisere den nye velkomst- og udstillingsbygning til det nye museum.
Koldkrigsmuseet REGAN Vest er blevet en realitet pga. stor velvillighed og generøs økonomisk støtte fra forskellige fonde.