Vikingernes tøj og tekstiler

Vikingernes tøj og tekstiler

Nu kan du blive klogere på vikingernes tøj og tekstiler, og du selv være med til at fremstille vikingetekstiler.

Jens Nieling gæster langhuset alle hverdage i uge 29 og 30, hvor han fortæller om vikingernes klædedragt og viser eksempler på vikingetøj. Der er også mulighed for at se dragter fra både jernalder og middelalder, som er tiden hhv. lige før og lige efter vikingetiden.

Jens fortæller blandt andet om syning, sting, broderi, vævning m.m.

Har du lyst, kan du selv prøve at kæmme uld med en uldkam. Det er en kopi af den kam med to rækker tænder, som er fundet ved Fyrkat. Når du har kæmmet ulden, viser Jens Nieling, hvordan du spinder den til garn på en håndten. Du får naturligvis dit egenhændigt spundne garn med hjem, så du kan lave dit helt eget vikingetøj derhjemme. Der er også mulighed for at væve smukke bånd på brikvæv, som vil pynte på enhver vikingedragt.

Bemærk, at du fortsat skal fremvise et gyldigt coronapas for at besøge Vikingemuseet Fyrkat. Det kan ske enten i form af en negativ COVID-19 test, der er mindre end 72 timer (lyntest) eller 96 timer (PCR-test) gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 16 år er fritaget for coronapas.