Foredrag: Vikingernes madlavning
Vikingernes kost var andet og mere end blot grød, gnaveben og brændenældesuppe. Til dagens mini-foredrag kan du høre mere om vikingernes madlavning. De indsamlede både planter og urter i naturen og dyrkede afgrøder på marken. De havde også husdyr, der leverede kød. Men der blev også importeret særlige madvarer langvejs fra.
Undervejs kommer vi også ind på drikkevarer – blandt andet kan du lære, hvad forskellen egentlig er på nutidens øl og vikingernes mjød.
Vi ser også på konserveringsmetoder, og på kopier af drikkekar, skeer, gryder og meget andet.
Vedr. corona / covid-19
Det kræver et gyldigt coronapas at gå på museum. Du skal også fortsat bære mundbind eller visir, når du besøger Vikingemuseet Fyrkat. Børn under 15 år fritaget for COVID-19 test. Børn under 12 år fritaget for mundbind/visir.
Der sprittes desuden af, der holdes afstand og et evt. forsamlingsforbud er afgørende for, hvor mange museumsgæster der kan deltage i et arrangement. Der er håndsprit tilgængelig for publikum.