Vikingerne arbejder

Vikingerne arbejder

I Store bededagsferien flytter vikingegruppen Fyrkat ind på Vikingegården, og publikum får i den forbindelse rig mulighed for at følge med i vikingernes mange forskellige håndværk. Der er også lejlighed til at få en god snak med vikingerne og få et indblik i, hvordan de lavede deres tøj, hverdagsgrej og handelsvarer for mere end 1000 år siden.

Blandt andet er pilefletteren i gang med at flette sine flotte kurve, der flettes snore og bælter, der brikvæves og nålebindes, der snittes træ til både skeer og buer, mens andre arbejder med horn eller læder. Der bliver også kartet og håndspundet uld, så det er klar til at blive farvet med naturens planter og sidenhen at blive brugt, når der væves forskellige tekstiler.

Du kan også møde perlemageren og hans læring, som viser det fascinerende og lidt farlige arbejde, hvor det 1000-1200 grader varme og rødglødende glas formes til glasperler, som er kopier af fund fra vikingetiden. Perlemageren er dog ikke det eneste værksted, hvor der er tændt op. Også bronzestøberen og smeden har ild i essen, og der vil derfor også være en særlig duft af kul og jern, og du vil møde lyden af hammerslag.

Endelig kan du også opleve saltsyderen, som omdanner det salte vand til hvide saltkrystaller.

Ude på pladsen har de mindste desuden mulighed for at lege forskellige vikingelege.

Vedr. corona / covid-19

Arrangementer hos Nordjyllands Historiske Museum afvikles efter myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer vedr. corona / covid-19.

Det betyder, at der skal fremvises et gyldigt coronapas for at deltage og/eller besøge et af vores udstillingssteder. Det er museumsgæstens eget ansvar at sikre, at man har dette, og en evt. billetpris refunderes ikke ved manglende gyldigt coronapas.

Der sprittes desuden af, der holdes afstand, bruges mundbind eller visir, og et evt. forsamlingsforbud er afgørende for, hvor mange museumsgæster der kan deltage i et arrangement. Der er håndsprit tilgængelig for publikum.

Vi henviser til Sundhedsstyrelsens hjemmeside, der løbende opdateres med seneste nyt om covid-19: www.sst.dk/corona