Vikingerne arbejder

Vikingerne arbejder

Vikingegården består af ni rekonstruerede huse, som tilsammen udgør en stormandsgård, som den kan have set omkring år 980 – dvs. samtidig med ringborgen Fyrkat. Husene er indrettet således, at der både er beboelseshuse og værksteder, blandt andet er der opført en smedje af egetømmer med lerklinede vægge og stråtag.

12. og 13. juni rykker en gruppe frivillige vikinger ind på Vikingegården, som dermed summer af ekstra vikingeliv. De viser blandt andet deres vikinge-håndværksmæssige kunnen, og der vil være aktiviteter for hele familien rundt om i husene. Der vil fx være tændt op i essen i smedjen, hvor smeden arbejder, mens andre vikinger arbejder i træværkstedet.

Udover at se, hvordan vikingerne arbejdede og måske få en snak eller to om de forskellige håndværk, så har du også mulighed for lære at skyde med bue og pil, så du rammer plet hver gang. I vikingetiden var det en vigtig egenskab, når man fx gik på jagt. Der er vikinger klar til at hjælpe dig med bue og pile kl. 12 og kl. 15.

Vedr. corona / COVID-19

Vikingemuseet Fyrkat følger naturligvis myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer vedr. corona / COVID-19. Det betyder, at du som museumsgæst fortsat skal bære mundbind eller visir, når du er indendørs, og at du skal fremvise et gyldigt coronapas eller et negativt testsvar, der er max 72 timer gammelt.

Børn under 15 år fritaget for COVID-19 test.
Børn under 12 år fritaget for mundbind/visir.