Vikingerne arbejder

Vikingerne arbejder

En stor og broget flok vikinger, der til daglig er medlemmer af forskellige vikingegrupper, befolker i dagene omkring Kristi Himmelfartsdag Vikingegården. I den anledning kalder de sig ”All Star Vikingerne.”
Du kan derfor i hele Kristi Himmelfartsferien opleve masser af vikingeaktiviteter. Du kan fx møde vikingesmeden og se ham svinge den store hammer, når der bankes på det rødglødende jern. Der er mulighed for selv at prøve at smede.

Der er også mulighed for at blive klogere på, hvordan der kom mad på bordet i vikingetiden. Du kan nemlig følge med, når der laves mad over bål i langhuset. De moderne ”All Stars Vikinger” maler mel, bager fladbrød kærner smør og laver firskost – præcis som vikingerne også gjorde det for mere end tusind år siden.

I løbet af feriedagene kan du også se og være med, når der garves skind og arbejdes med læder. Der bliver også vist, hvordan vikingerne farvede deres stof og garn med plantefarve, ligesom du kan se og høre om læderarbejde og brikvævede bånd – for også i vikingetiden var tøj præget af moderigtige detaljer.

Endelig har du mulighed for at opleve vikingerne hugge og snitte de flotteste ting i træ, se hvordan man lavede lertøj, eller du kan være med til at træne, som vikingerne gjorde det, så du var klar til vikingekamp.

Program hver dag 26.-29. maj

Kl. 11-12 Madlavning. Vikingerne maler mel, bager fladbrød, kærner ost og smager på friskosten.
Kl. 12-13 Vikingelege. Her kan du træne styrke og smidighed.
Kl. 12-13 Vikingernes våben. Krigertræning for dem, der tør.
Kl. 12-13 Tinstøbning
Kl. 13-14 Håndarbejde. Lær at nålebinde, prøv at væve eller vær med til at spinde og karte uld.
Kl. 13-15 Smedjen. Hjælp smeden og prøv selv at smede en lille ting

Derudover kan du opleve diverse træarbejde, læderarbejde, garvning af skind, plantefarvning af garn og stof, brikvævning, pilefletning og sang.