Uhyggelige fortællinger for børn

Uhyggelige fortællinger for børn

I gamle dage troede man på mystiske væsener som fx spøgelser, hekse, trolde, underjordiske højfolk, elverfolk og varulve. På Aalborg Historiske Museum kan du i denne lørdag høre nogle af de mange uhyggelige historier om disse væsener, og måske det ikke bare er gamle sagn og myter. Måske findes der rent faktisk spøgelser, hekse og elverfolk…

De underjordiske højfolk kan i hvert fald godt finde på at give mennesker mad og drikke med magisk virkning. Som regel er det en styrkende trylledrik i et sølvbæger eller en skoldkage af rugmel bagt i ovnens gløder – og de underjordiske højfolk har lovet, at der denne dag er smagsprøver til deltagerne.

Mens uhyggen breder sig i museets mørke Aalborgstue, hvor historierne fortælles, og højfolkenes trylledrik smages, så kan man også finde magiske ting fra andre sagnvæsener i Aalborgstuen – blandt andet lygtemandens lys og havfrueskind. På den måde er du godt forberedt, næste gang du møder de mystiske væsener ude i den virkelige verden.

Foruden dette arrangement kan man se en miniudstilling på Aalborg Historiske Museum med gamle sagn og myter.

Fra seks år og opefter.

Arrangementet er en del af Historisk Festival på Nordjyske Museer i weekenden 30. april og 1. maj. Bemærk, at der kun kan bookes to gratis billetter pr. transaktion.