Uhyggelige byvandringer for børn

Uhyggelige byvandringer for børn

En beretning fra gamle dage fortæller om et spøgelsesbegravelsesoptog, som blev set i Algade ved Budolfi Kirke. Hør denne og andre spøgelseshistorier til den særlige byvandring Allehelgensaften. Her ses en ægte ligvogn fra 1746, der har tilhørt Skipperliglavet i Aalborg. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Aalborg ligner på mange måder en pæn, hyggelig og moderne by, men pas på – for under overfladen er der masser af historier om spøgelser, hekse og uhyggelige fangehuller. I efterårsferien kan du tage med på en byvandring, der er specielt tilrettelagt for børn, som interesser sig for uhygge, overtro og farlige historier.

Turen starter på Aalborg Historiske Museum, hvor børnene allerførst får udleveret hvidløg, der skal beskytte dem mod mørkets kræfter. Guiden viser museets gamle bøddelsværd frem, og i den mørke Aalborgstue fra 1602 fortælles om tro, overtro og trolddom i gamle dage.

Derefter går vi rundt i byen, hvor der fortælles uhyggelige historier fra byens fortid – med garanti for et godt gys.

Du hører blandt andet om Fandens rede oppe i Budolfi Kirkes tårn, om en hel heksebande, der huserede i Aalborg i 1600-tallet, og om bødlens uhyggelige arbejde på Gammeltorv med tortur og henrettelser.

Turen går også til Helligåndsklosterets gård, hvor det spøger, til Budolfi Kirke, hvor vi skal se på billeder af overnaturlige væsner, og ad smalle gader og gyder og ned i det mørke fangehul under Aalborghus Slot (Billedet).

Turen slutter på Aalborg Historiske Museum, hvor vi snakker om turen. Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe, the eller kakao og spille vendespil, der handler om overnaturlige væsner.

Bemærk:

Arrangementet er primært for børn i alderen 7-12 år ifølge med en voksen. Man må gerne komme udklædt!
Købte billetter refunderes ikke.

Mødested:

Aalborg Historiske Museum, Algade 48, Aalborg