Sensommer på Boldrup Museum

Sensommer på Boldrup Museum

Vi fejrer efterårets komme med en dejlig dag med masser af aktiviteter for hele familien. En dag, hvor du blandt andet kan opleve fåreklipning og arbejdende heste, presse æblemost, møde gamle kornsorter og biavl – og selvfølgelig smage de mange lækkerier fra museets have og marker.

Museet har flere gamle kornsorter på sine marker, og i dagens anledning er der en arbejdende kornudstilling, hvor der bages forskelligt brød og boller af gamle meltyper, som du kan købe og smage sammen med marmelade af bær og frugter fra museets træer og buske.  I forskellige salgsboder sælges desuden grønt og blomster fra museets køkkenhave og mark samt lækker honning fra museets bier.

Pres din egen æblemost

Det er også nu, at æblerne er ved at modnes, og derfor presser vi traditionen tro æbler og laver dejlig, forfriskende æblemost på museet. Her kan du omdanne nedfaldne æbler fra dine egen have til velsmagende most, som du kan tage med hjem.

Museumsforeningen har gjort alt klar, så du kan vaske, raspe og presse dine æbler i museets æblepresse. Husk at medbringe urteknive samt dunke, flasker eller lignende til den færdigpressede most.

Arbejdende heste og fåreklipning

Udover de mange lækkerier er der også mulighed for at opleve lidt af det gamle landmandsliv. På museets marker arbejder medlemmer af foreningen Hestefolket hele dagen med deres flotte arbejdsheste. Det er også blevet tid at klippe museets får, og flere gange i løbet af dagen kan du således opleve fåreklipperen i arbejde. Er du modig, kan du også selv få lov at prøve at føre den elektriske fåresaks.

Du kan naturligvis også besøge museets mange dyr, som denne dag bliver forkælet med alle de lækkerier, der er tilovers fra æblepresningen.

Entré: 50 kr., inkl. bolle og kaffe/saft. Børn til og med 12 år har gratis entré.
Grillet pølse med brød: 25 kr.
Øl/vand: 10 kr.

Der kan betales kontant eller med Mobile Pay.