Sådan laver du vikingemad
27. og 28. juni flytter medlemmerne af gruppen ”Vikingekogebogen” ind på Vikingegården. Det bliver således en weekend, hvor publikum på allertætteste hold kan opleve, hvordan vikingerne lavede mad for mere end tusinde år siden samt blive klogere på, hvilke ingredienser man brugte dengang.
Der bliver rig mulighed for høre mere om vikingetidens madvaner, om tøjet, det personlige udstyr og hygiejnen, om vikingernes våben og meget mere – kort sagt blive klogere på vikingernes barske liv og på vikingetiden generelt.
I spidsen for madlavningen står Øyvind Blodørn og Madmor Fjørgun, men som publikum kan du selv lære at slå ild med ildstål, så du altid kan tænde et bål. Du kan også prøve at kværne korn til mel på den store kværnsten, og på den måde opleve, hvor hårdt vikingelivet også kunne være.
Der er gratis adgang for børn under 18. Det koster almindelig entré på 75 kr. for voksne.
Info vedr. coronasituationen: Dagen gennemføres i henhold til udstukne retningslinjer for afstand og forsamlinger, og der vil være håndsprit tilgængelig for publikum. Af samme årsag vil det desværre ikke være muligt at smage den vikingemad, som tilberedes.