Rundvisning på vikingegården

Rundvisning på vikingegården

Vikingegården er en væsentlig del af Vikingecenter Fyrkat, og nu har du mulighed for at komme med på en rundvisning blandt gårdens ni vikingehusene. Tilsammen udgør de en stormandsgård, som den har set ud i vikingetiden.

Vikingegården er en rekonstruktion af en tilsvarende stormandsgård, der er fundet ved Vorbasse, og på rundvisningen får du historien om gården i Vorbasse samt de forskellige bygningers funktion. Under rundvisningen kommer du rundt i alle vikingegårdens huse, og der fortælles om dagligdagen på en rig bondegård i vikingetiden.

Du ser smedjen, huggehuset, grubehusene og beboelseshusene. Vi smager på nogle af urterne i kålgården og snakker om beboernes mange forskellige arbejdsopgaver dengang. For hvor mange mennesker boede egentlig på en gård af denne type, og hvordan har dagliglivet mon udspillet sig?

På rundvisningen får du et spændende indblik i livsvilkårene i vikingetiden, hvor langt de fleste boede på gårde, men hvor en forbedret skibsteknologi efterhånden muliggjorde opdagelsesrejser, øget handel med omverdenen og ikke mindst de berygtede plyndringstogter.

I besøgscenteret er der mulighed for at prøve vikingetøj efter rundvisningen.