REGAN Vest: Vandretur i terrænet inkl. smugkig ind i anlægget

REGAN Vest: Vandretur i terrænet inkl. smugkig ind i anlægget

Nordjyske Museer inviterer på en guidet vandring i terrænet oven på REGAN Vest – og et eksklusivt smugkig ind i indgangstunnellen.

Vi begynder turen med at gå ind i selve anlægget REGAN Vest – eller i hvert fald i den første del. Det bliver nemlig muligt at komme med ind i første del af indgangstunnellen og se dens specielle udformning, høre om byggeriet, kridtundergrunden og flagermusene.

Derefter går vi ud i terrænet og ser på nødudgang, luftindtag og udstødningstårne. Der vil være fokus på anlæggets historie, hemmeligholdelsen, de bygværker der kan ses i terrænet, baggrunden for anlæggets beliggenhed og på den planlægning, der var omkring REGAN Vest i tilfælde af en atomkrig.

Terrænet ved REGAN Vest er meget stejlt, og at der er endnu ikke etableret stier. Det betyder, at deltager du i vandreturen, skal du være iført terrængående fodtøj, der egner sig til at gå rundt i et særdeles ujævnt og til tider glat naturområde. Af samme årsag er turen heller ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at medbringe klapvogn, rollator og lign. Deltagelse i turen sker på eget ansvar.