Pløje- og sådag

Pløje- og sådag

Det er traktorer fra da bedstefar eller oldefar var dreng, der er på banen, når der lørdag 4. maj skal pløjes og sås på Boldrup Museum. Denne dag har museet allieret sig med Motor- og Traktorklubben Jylland, der kommer og laver forårsarbejdet på museets marker.

Det er efterhånden blevet en god tradition, at markerne ved museet pløjes og tilsås med gamle veterantraktorer, og Pløje og sådagen plejer at tiltrække mange gæster.

De gamle traktorer ruller ind på museet allerede fra den tidlige morgenstund, og kl. 10 begynder markarbejdet. Arbejdet forventes at være færdigt kl. 16, hvor arrangementet slutter.

Et meget vigtigt punkt på en arbejdsdag på landet i gamle dage var maden, og således vil der også denne dag blive serveret et solidt måltid mad kl. 12.00, som vi i dagens anledning kalder for pløjemad, og som det sig hør og bør, så efterfølges den varme ret af ‘eftermaden’, nemlig frugtgrød med fløde. Hele eftermiddagen kan man også købe kaffe og kage.

Udover at se de gamle maskiner, kan du også besøge museets mange dyr, der tæller alt fra høns til grise, får og kaniner.

Arrangementet er gratis for publikum, dog skal du betale for mad og drikke.

Pris:
Pløjemad 50 kr.
Grød med fløde 25 kr.
Kaffe og kage 40 kr.
Eller 100 kr. for det hele inkl. 1. øl/vand.