Pløje- og sådag på Boldrup Museum

Pløje- og sådag på Boldrup Museum

Lørdag 4. maj kan du opleve traktorer fra da bedstefar eller oldefar var dreng, Det sker, når vi pløjer og sår markerne ved Boldrup Museum. Denne dag har museet allieret sig med Motor- og Traktorklubben Jylland, der kommer og laver forårsarbejdet på museets marker.

Det er efterhånden blevet en god tradition, at markerne ved museet pløjes og tilsås med gamle veterantraktorer, og pløje- og sådagen plejer at tiltrække mange gæster.

De gamle traktorer ruller ind på museet allerede fra den tidlige morgenstund, og omkring halv ti begynder markarbejdet. Arbejdet forventes at være færdigt ca. 15.30, hvor arrangementet slutter.

Udover at se de gamle maskiner, kan du også besøge museets mange dyr, der tæller alt fra høns til grise, får og kaniner. Der er altid masser af dyrebørn på denne tid af året. Derudover er der hestevognskørsel og forskellige børneaktiviteter.

Et meget vigtigt punkt på en arbejdsdag på landet i gamle dage var maden, og således vil der også denne dag være mulighed for at købe god, dansk husmandskost fra kl. 12.00, som vi i dagens anledning kalder for pløjemad. Hele eftermiddagen kan man også købe kaffe og kage.

Arrangementet er gratis for publikum, dog skal du betale for mad og drikke, hvis du gerne vil spise med.