AFLYST – Pløje- og sådag på Boldrup Museum

AFLYST – Pløje- og sådag på Boldrup Museum

Det er traktorer fra da bedstefar eller oldefar var dreng, der er på banen, når der lørdag 2. maj skal pløjes og sås på Boldrup Museum. Denne dag har museet allieret sig med Motor- og Traktorklubben Jylland, der kommer og laver forårsarbejdet på museets marker.

Det er efterhånden blevet en god tradition, at markerne ved museet pløjes og tilsås med gamle veterantraktorer, og Pløje og sådagen plejer at tiltrække mange gæster.

De gamle traktorer ruller ind på museet allerede fra den tidlige morgenstund, og kl. 10 begynder markarbejdet. Arbejdet forventes at være færdigt kl. 16, hvor arrangementet slutter.

Et meget vigtigt punkt på en arbejdsdag på landet i gamle dage var maden, og således vil der også denne dag blive serveret et solidt måltid mad kl. 12.00, som vi i dagens anledning kalder for pløjemad, og som det sig hør og bør, så efterfølges den varme ret af ‘eftermaden’, nemlig frugtgrød med fløde. Hele eftermiddagen kan man også købe kaffe og kage.

Udover at se de gamle maskiner, kan du også besøge museets mange dyr, der tæller alt fra høns til grise, får og kaniner. Der er altid masser af dyrebørn på denne tid af året.

Arrangementet er gratis for publikum, dog skal du betale for mad og drikke, hvis du gerne vil spise med.