Oplev vikingernes hverdag

Oplev vikingernes hverdag

Søndag 18. juli kan du møde vikingegruppen Ergi i husene og værkstederne på Vikingegården. Som besøgende kan du opleve mange forskellige sider af vikingelivet – både hvor du ser og hører vikinger fortælle, men også aktiviteter, hvor du selv kan være med.

Vikingerne viser og fortæller begge dage om blandt andet plantefarvning af tekstiler, dragtsygning, nålebinding og brikvævning. Desuden kan du møde smeden eller du kan se, hvordan man lavede vikingemad.

Har de mindste lyst til at prøve vikingernes hverdag, så kan de blandt andet lave lerperler i keramikværkstedet, hvor der formidles om vikingetidens keramik, de kan være med til tinstøbning, de kan lave en filtbold af uld, og de kan spille brætspil, som vi kender fra vikingetiden. Her får man historien bag spil som hnefatafl, tretavl (bedre kendt som kryds og bolle) samt mølle og dam – alle de nævnte spil kendes fra vikingetiden. Derudover er der fortællinger og sagn med vikingernes guder og helte.

Bemærk, at der kan være et mindre materialegebyr ved tinstøbningen, samt at der af hygiejnemæssige årsager ikke uddeles smagsprøver af vikingemaden.

Program med forbehold for ændringer (ca. tider)

Kl. 10.15-11.45 Tinstøbning. Støb dit eget smykke ved tinsmeden.
Kl. 12-14 Keramikværksted. Hør om vikingernes keramik og lav perler i ler.
Kl. 12-14 Filtning. Lav din egen filtbold af uld.
Kl. 13.30-15.30 Smedning. Her viser og fortæller smeden om sit håndværk, mens han fremstiller ting i jern.
Kl. 14-16 Vikingernes brætspil. Lær at spille nogle af de mest kendte brætspil fra vikingetiden.
Kl. 14-16 Historiefortælling. Sagn, myter og historier om vikingernes guder og helte

Bemærk, at du fortsat skal fremvise et gyldigt coronapas for at besøge Vikingemuseet Fyrkat. Det kan ske enten i form af en negativ COVID-19 test, der er mindre end 72 timer (lyntest) eller 96 timer (PCR-test) gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 16 år er fritaget for coronapas.