Nordiske Idrætslege

Nordiske Idrætslege

Har du prøvet at trække fedtpind, føde en bjørn eller gå til Island efter sild? Det er nogle af de gamle nordiske lege, du kan forsøge dig med, når vikingerne på Fyrkat 24.-26. august afholder Nordiske Idrætslege for folk i alle aldre – store som små.

Målet er at inspirere børn, unge og voksne til at dyste i individuelle og kollektive lege, som de fandt sted i vikingetiden for over 1000 år siden.

Vikingerne elskede at dyste i fysiske idrætter. De fleste af vikingernes lege er individuelle dyste, mens holdlegene bliver mere udbredt i middelalderen og senere. Legene kræver fysisk aktivitet og betoner forskellige egenskaber som styrke, udholdenhed, smidighed, balance og timing – så i nogle dyste er det godt at være høj, andre at man er smidig.

Udover at være en social aktivitet, der styrkede fællesskabet, blev lege dengang også brugt til fysisk træning, som en forberedelse til det krævende vikingeliv til søs og på slagmarken. 

Til Nordiske idrætslege kan du selv gå i kast med vikingetidens mange lege, eller du kan træne som en vikinge-crossfitter og løfte egetræsstammer.  Fælles for legene er, at man kæmper det bedste, man ved – og med samme indstilling som dengang: med alvor, vilje og glæde.

Det er gratis at deltage, og legene afvikles tirsdag 24. og onsdag 25. august kl. 12-14 samt torsdag 26. august kl. 13-15. Det foregår udendørs på området, hvor den gamle ringbog lå, så husk praktisk tøj og sko.

Nordiske Idrætslege er støttet af Slots-og kulturstyrelsen med ”100 dage med kultur og idræt puljemidler”.