AFLYST Museumsinspektørens favoritter ved Inger Bladt

AFLYST Museumsinspektørens favoritter ved Inger Bladt

Aalborg Historiske Museum rummer tusindvis af skatte og spændende genstande fra byens mere end 1200-årige historie. Nu kan du komme med på en helt særlig rundvisning, hvor museumsinspektør Inger Bladt viser og fortæller om nogle af sine favoritter blandt de mange genstande i museets udstillinger.

En af de genstande, der taler særligt til Inger Bladt, og som for hende er et af museets pragtgenstande, er bøddelsværdet fra 1664. Det tilhørte bødlen Nieman Bendix, som var skarpretter i Aalborg i 1664-1674. Sværdet har sandsynligvis været brugt til halshugninger af forbrydere på Gammeltorv kun et stenkast fra museet. Gemene røvere og forbrydere blev normalvis hængt, men de fine blev halshugget. Og det kunne være en ganske blodig affære, hvilket beretningen om henrettelsen af Anders Hemmingsen i 1596 vidner om. Her fortælles det, at der måtte køres sand ind på torvet for at opsamle blodet.

Udstillingerne gemmer dog også på mindre blodige genstande, og i udstillingen Folk og fabrikker, som fortæller om industribyen Aalborg i 1800- og 1900-tallet, findes en anden af Inger Bladts yndlingsgenstande: en kasse med asbestprøver fra Eternitfabrikken. Det var en af byens helt store arbejdspladser, som på sit højeste beskæftigede omkring 1600 ansatte.

I museets oprørsudstilling finder vi også en af Inger Bladts yndlingsgenstande: en helt særlig fane fra Aalborg Universitet af bordeaux-farvet velour. Den stammer fra en protestaktion, hvor kvindelige studerende agiterede for et særligt kvindestudieår.

Rundvisningen i museets udstillinger, hvor Inger Bladt viser sine favoritgenstande frem, varer i alt en time.

Bemærk, at for at deltage skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas i form af enten en negativ COVID-19 test, der er max 72 timer gammel, et gennemført COVID-19 vaccineforløb, eller et overstået COVID-19 sygdomsforløb (for min. 14 dage og max 180 dage siden). Børn under 15 år fritaget for COVID-19 test.

Du skal ligeledes bære mundbind/viser. Børn under 12 år fritaget for mundbind/visir.

Bemærk, at der kun kan bookes to gratis billetter pr. transaktion.