Lav masker og fastelavnsris

Lav masker og fastelavnsris

I vinterferien kan børn udfolde deres kreative evner i fastelavnsværkstedet på Aalborg Historiske Museum.

Her er der fjer, pailletter, perler og meget andet, så man kan lave en sjov, smuk eller måske en uhyggelig maske til fastelavn. Kun fantasien sætter grænsen.

Man kan også lave et flot fastelavnsris. I gamle dage, faktisk helt tilbage til 1700-tallet, var der tradition for at rise hinanden op af sengen til fastelavn. Dengang var det et frugtbarhedsritual, mens det i dag mere er drillerier. Tidligt om morgenen fastelavnssøndag skal man nemlig ”rise sine forældre op” ved at slå med et fastelavnsris på deres dyner, mens man synger ”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have! Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!” Hvis de ikke er stået op, når man kommer med riset, skal de give fastelavnsboller.

I værkstedet er der mulighed for at lave flotte fastelavnsris pyntet med kulørte papirstrimler, blomster af silkepapir, fjer, bånd, udklippede katte, masker, fastelavnstønder og andre sjove ting. Så er man helt klar til at rise far og mor op af sengen fastelavnssøndag, som i år er den 27. februar.

Henvender sig primært til børn i alderen 3-8 år.

Omkostninger til materialer: 20 kr.

Det er ikke nødvendigt at booke billet på forhånd.