Julestue på Aalborg Historiske Museum

Julestue på Aalborg Historiske Museum

Det gamle museum oser af julestemning, når dørene åbnes til årets julestue. Det sker lørdag 23. november fra kl. 10.

I museets julestue står det smukt pyntede træ og stråler med al sin glans, og i selve juleværkstedet kan du selv klippe gammeldags julestads og juleklip, som du kan tage med hjem og pynte dit eget træ med. Vi har materialer og skabeloner klar, så du kan koncentrere dig om at slippe kreativiteten løs.

Renæssance-gløgg, fedtebrød og julebolsjer

Traditionen tro byder museet også på gratis smagsprøver på juledrikken Lutendranck, som var renæssancens svar på gløgg. Derudover kan du smage lækre, hjemmebagte fedtebrød, som er bagt efter gammel, traditionel opskrift. Museet kan dog ikke garantere smagsprøver hele dagen, for fedtebrødet plejer at være yderst populære hos museets gæster.

Til gengæld er der masser af julebolsjer. Børn i alle aldre har nemlig sammen museets bolsjemager mulighed for at koge deres helt egne bolsjer med forskellige julesmage. Sammen ruller vi bolsjemassen ud og klipper den i mundrette størrelser. Kan du ikke spise alle dine bolsjer, kan du få en lille slikpose med hjem.

Mød cigarmagere fra C. W. Obels Tobaksfabrik

Skulle du være nysgerrig på, hvordan en god nytårscigar rulles, så kan du kigge med fra kl. 11-15, når pensionerede cigarmagere fra C. W. Obels gamle Tobaksfabrik sætter sig til rette ved de gamle værkstedsborde, som normalt er en del af udstillingen på Aalborg Historiske Museum.

Her rulles cigarer som i gamle dage, og cigarmagerne fortæller anekdoter fra tiden på fabrikken, hvor de var op mod 200 cigarrullere og var en af Aalborg største arbejdspladser.

Hjælp museumsnissen

Til museets julestue har du også mulighed for at hjælpe den stakkels museumsnisse.

Drillenissen har nemlig skubbet museumsnissen ned fra loftet, så han har slået hovedet og mistet hukommelsen. Det er rigtig ærgerligt, for nu kan han ikke længere huske den julesang, som han så godt kan lide.

Museumsnissen ved dog, at der er nogle ledetråde på museet, der kan hjælpe ham med at komme på den igen. Han har dog brug for hjælp af børn med unge, skarpe øjne til at finde sporene på museet.

Du kan hjælpe museumsnissen i hele museets åbningstid fra den 23. november og helt frem til jul. Måske giver nissen nogle pebernødder som tak.