Hold efterårsferie med vikingerne på Fyrkat

Hold efterårsferie med vikingerne på Fyrkat

I efterårsferien er Vikingecenter Fyrkat fyldt med vikingeliv og god stemning. I dagene 13. til 21. oktober er Vikingegården nemlig fyldt med vikinger, der viser forskelligt vikingehåndværk, der er familieaktiviteter og endelig kan du opleve viking wellness.

Vikingerne kommer blandt andet for at udveksle erfaringer og lære af hinanden, og de op mod 50 vikinger, der løbende gæster Vikingegården i ferien, viser derfor forskellige håndværk og håndarbejde frem. Som publikum kan du for eksempel opleve garvning af skind, piletflet og fletning af kurve, brikvævning og nålebinding, plantefarvning af uld og hør, keramik og milebrænding, smedning, buebyggeri samt forskelligt træarbejde.

Publikum har også mulighed for selv at deltage i flere aktiviteter. Der er på alle hverdage et fagligt oplæg om et af vikingetidens håndværk med en efterfølgende workshop, hvor publikum og vikinger kan prøve kræfter med dagens håndværk. Alle oplæg starter kl. 12, og workshoppen kan vare mellem 2-3 timer.

Foreløbigt program:

Mandag 15. oktober: Keramik (der milebrændes om fredagen) 
Tirsdag 16. oktober: Pileflet
Onsdag 17. oktober: Plantefarvning
Torsdag 18. oktober: Perlemageri 
Fredag 19. oktober: Filtning

Hver dag kl. 11 og igen kl. 14 kan folk i alle aldre prøve at skyde med bue og pil og træne deres bueskydningskundskaber. Det kulminerer søndag 21. oktober kl. 12, hvor der afholdes Palnatoke Cup, som er en bueskydningskonkurrence for vikinger.

Som en helt særlig begivenhed trækkes vikingebåden fra søen op til gården på træruller. Det sker med hjælp fra publikum, og det er en af efterårsferien store begivenheder. Det foregår søndag 14. oktober kl. 12.

Endelig er der også mulighed for at opleve viking wellness. Det kan være koldt at bo på vikingemaner i oktober, så i den kølige efterårsuge varmer vikingerne svedehytten op og fylder trækarret med vand, så de kan blive varmet godt igennem – og kølet af igen til en passende temperatur i friluftskarbad. Det kan opleves løbende. Interesserede kan henvende sig til vikingebademesteren.

Der er aktiviteter på Vikingegården fra 13. til 21. oktober fra kl. 10-16, og når du har købt en billet, gælder den hele efterårsferien.