Foredrag: Warszawapagtens modsvar til REGAN VEST

Foredrag: Warszawapagtens modsvar til REGAN VEST

Forfatter Poul Holt Pedersen fortæller om REGAN VEST i et østeuropæisk perspektiv. Foredraget handler om fjendens regerings- og militære bunkere – og om hvilke ligheder og forskelle de havde med Danmark. Hør også hvordan Warszawapagtens dybeste hemmelighed blev solgt ved en fejl, hvordan man kommer ind i en bunker ved hjælp af en flaske vodka – og mange andre spændende historier.

Poul har samlet viden til dette foredrag på mere end 30 motorcykelture rundt i Øst- og Centraleuropa og krydrer foredraget med masser af billeder og overraskende anekdoter. Foredraget har aldrig været holdt før nu.

Poul Holt Pedersen (Cand.Scient.Adm) er forfatter til en lang række artikler og tre bøger om REGAN Vest og Den kolde krig, foredragsholder samt rådgiver for DR, Kulturarvsstyrelsen, koldkrigsmuseer mv.

Praktisk info
I forbindelse med foredraget er der adgang til museets koldkrigsudstilling og maskinmesterboligen, der ligger foran bunkerens indgang. Inkl. i billetpris er også varm aftensmad i museumscaféen i form af dansk hakkebøf med bløde løg inden foredraget samt kaffe og kage undervejs. Drikkevarer er for egen regning.

Der er ikke adgang til bunkeren, medmindre man har købt en særlig bunkerrundvisningsbillet.

Program
Kl. 16.00 og frem Udstilling og maskinmesterbolig er åben. Rundvisning i bunkeren ved museets guidekorps for dem, der har købt foredragsbillet med rundvisning.
Kl. 18.45-19.30 Varm mad i museumscaféen (ikke i bunkerens kantine) – Dansk bøf med bløde løg.
Kl. 19.30-21.00 Foredrag med Poul Holt Pedersen: Warszawapagtens modsvar til REGAN VEST