Byvandring: Aalborg gennem 1200 år

Byvandring: Aalborg gennem 1200 år

Aalborg opstod ved bredden af Østerå allerede omkring år 800. Siden da er byen vokset, og den har haft en omskiftelig historie. På byvandringen Aalborg gennem 1200 år – som er en nyskabelse til 2020-sæsonen – får du de største highlights fra byens spændende og til tider dramatiske historie.

Du får fortællinger om oprør, krige, henrettelser og andre højdramatiske begivenheder, men du kommer også forbi mere fredelige steder, som for eksempel den store købmand Jens Bangs helt enestående stenhus, der stod færdigbygget i 1624. Det var et imponerede bygningsværk, som sammen med kirketårnene tegnede byens skyline i renæssancen.

Turen går også til Helligåndsklosteret, der er et af Danmarks mest velbevarede middelalderklostre; Budolfi Kirke, hvis ældste dele er fra 1300-tallet; Aalborghus Slot der blev opført af Christian 3. i 1539-53; Vesterbro, der betegnes som Danmarks flotteste funkisgade – og ikke mindst til den nye havnefront, som ligger der, hvor byens rygende skorstene og industri lå for ikke ret mange år siden.

Aalborg gennem 1200 år tager dig til i alt ti forskellige steder, som alle på hver sin måde har været med til at forme Aalborg.

Bemærk venligst, at købte billetter ikke refunderes eller byttes til andre datoer eller arrangementer.

Vedr. coronavirus / COVID-19:

Byvandringerne afvikles efter de officielle retningslinjer ift. afstand og antallet af deltagere (tilladte forsamlinger).