Mød bronzestøberen

Mød bronzestøberen

Mandag til fredag i uge 31 får Vikingegården besøg af bronzestøber og arkæolog Ken Ravn Hedegaard. Han har i mange år arbejdet med støbning af bronzesager, som det blev gjort i forhistorisk tid.

Det var en omfattende proces, når man i vikingetiden støbte for eksempel smykker i bronze. Først blev en model lavet af voks, knogler eller træ, og derefter lavede man en form af ler med udgangspunkt i modellen. Den skulle lufttørre, og først derefter kunne selve smykket støbes. Til sidst blev smykket pudset og gjort pænt, som det skinnede smykke, det var. Alt sammen en tidskrævende proces, som i mange tilfælde har været en større investering for den enkelte vikingefamilie.

Publikum et indblik i processen, og Ken Ravn Hedegaard vil blandt andet arbejde med de voksmodeller, som selve lerformen bygges op omkring. Han vil desuden slibe, pudse og på anden vis efterbehandle støbte sager.

Som publikum har du mulighed for at se rekonstruerede smykker fra vikingetiden på allertætteste hånd. Der vil blive lagt vægt på lokale fund, og det vil være muligt at købe nogle af de smukke bronzesmykker med hjem, som Ken Ravn Hedegaard har støbt. Men bronzesmykker er som i vikingetiden en dyr luksusvare.

Du kan møde Ken Ravn Hedegaard og høre ham fortælle om bronzestøberfaget alle dage i uge 31 kl. 10-17.