Bliv pottemager for en dag

Bliv pottemager for en dag

Vikingerne brugte lerkar og krukker til mange af de daglige gøremål. Små skåle og kar blev brugt til at spise og drikke af, mens de store kar og krukker blev brugt til blandt andet at koge mad i og til opbevaring af korn med videre. De fleste vikinger lavede selv deres lerkar, og brændte dem over bål eller i en mile.

Nu kan du komme helt tæt på processen, når pottemagerske Else Rasmussen viser og fortæller, hvordan lerkar laves. De mindre skåle og krus bliver presset og formet af en enkelt klump ler, og de kan laves forholdsvis nemt og hurtigt. De større lerkar og krukker laves med den såkaldte pølseteknik, og de tager længere tid at fremstille. De største kar kan tage flere dage. 

Du kan også selv prøve at lave en lille skål efter samme teknik, som vikingerne brugte, og se, hvor let eller svært det er. Du kan også trille lerperler – alt sammen kan du tage med hjem og brænde over bål.

Du kan møde pottemager Else Rasmussen 27.-31. juli og igen ugen efter, 3.-7. august.

Der er gratis adgang for børn under 18, mens en voksenbillet koster 37,50 kr.

Info vedr. coronasituationen: Dagen gennemføres i henhold til myndighedernes retningslinjer for afstand og forsamlinger, og der vil være håndsprit tilgængelig for publikum.